Kopen

Wilt u een huis kopen uit het aanbod van Meren Makelaardij, dan kunt u een bod uitbrengen op onze website? Vraag dan direct een bezichtiging aan. Als u het huis wilt kopen, dan kunt u op elk gewenst moment uw bod aan ons doorgeven. Dit kan via de instructies op de aanbod pagina of door ons te mailen via info@merenmakelaardij.nl.

Na de bezichtiging kunt u ervoor kiezen een bod uit te brengen of u slaat de woning over en brengt geen bod uit. Hét verschil tussen Meren Makelaardij en vele andere makelaars, is dat wij een fee aan de koper rekenen en niet aan de verkoper. Stel dat u een huis koopt van €200.00 en er wordt een fee van 1% in rekening gebracht, dan zal er dus €202.000 op de verkoopovereenkomst worden vermeld. U kunt hiermee de kopersfee meefinancieren in uw hypotheekaanvraag.

Op Meren Makelaardij kan uiteraard iedereen een bod uitbrengen. Of de potentiele kopers een particulier, bedrijf of investeerders betreft, iedereen is welkom om een bod uit te brengen.

Stappenplan huis kopen op Meren Makelaardij

  1. Plan een bezichtiging in
    Op de aanbodpagina kunt u de gegevens vinden om een bezichtiging in te plannen.
  2. Bij tevredenheid kunt u een bod uitbrengen
    U dient de instructies op de aanbod pagina op te volgen. U kunt altijd uw bod doorgeven per e-mail via info@merenmakelaardij.nl. Wij bevestigen altijd de ontvangst van het bod. Geen bevestiging ontvangen? Bel ons dan even op.
  3. Wachten op keuze verkopende partij
    Nu is het hopen dat de verkoper voor uw bod kiest. Er wordt duidelijk aangegeven op de aanbod pagina tot wanneer geboden mag worden. Meestal maakt de verkopende partij binnen 1 á 2 werkdagen een keuze. Hierover wordt u per e-mail op de hoogte gesteld.

Wat staat u te wachten bij het bieden?

Er wordt bij Meren Makelaardij een kleine fee in rekening gebracht aan de koper. De hoogte van de fee wordt altijd op de veilingpagina vermeld. Als er sprake is van 2% en u biedt bijvoorbeeld €150.000, dan zal de verkoper €147.000 ontvangen van de totale koopsom. De €3.000 fee wordt toegevoegd aan de totale koopsom. Dit is het bedrag wat ook op de verkoopovereenkomst zal worden vermeld. Bij de notaris wordt dit dan vervolgens verrekend.

Hiermee passen wij ons aan op de huidige ontwikkelingen in de woningmarkt. Waar veel makelaars een fee of courtage rekenen die de verkopende partij, rekenen wij dit door aan de koper.

Als iets onduidelijk is of als u vragen heeft over het biedingsplatform, dan kunt het beste telefonisch contact op ons nemen op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Het kan voorkomen dat onze makelaars druk bezet zijn. Onze makelaars bellen u zo spoedig mogelijk terug.